Tuesday, November 14, 2023

KIARA SKATEPARK REOPEN TOMORROW

 



Alhamdulillah berita baik untuk kesemua komuniti skate. Jabatan Belia dan Sukan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur Kiara Skatepark akan dibuka semula mulai hari esok dan setiap pengguna perlu scan QR code dan isi borang eform.

Mohon semakan link utk pendaftaran masuk Stadium Sukan Lasak

https://forms.gle/1RWRPkZ85beUbXgC6

Enjoy and have fun

#myskate #jbswpkl #kiaraskatepark #skatemalaysia


Monday, November 13, 2023

BATTLE OF LOT 19 "G.O.S"

Ready to Battle G.O.S at Lot 19 Skatepark ? Open for Registration limited to 32 Contestant...Sunday 26th November 2023 start at 5pm . THANKS A LOT TO ALL PRIZE SPONSOR

Sudah bersedia G.O.S Battle Of Lot19 di LOT 19 Skatepark ! Daftar segera tempat terhad kepada 32 peserta sahaja.Terima kasih kepada penaja hadiah tajaan

 @bloom_skateboard @mohleshop @hoorayskateboard @yippiywax @tksb.brand @kckskateboards @shipwreckskateboards @siblingskateboards @theghardproshop @thegudangilusi @qskateboard @revolutionskatemag @vansmyofficial @ofisgate @oryskatesupplyco ,GROUP  OF 90's UG Somban Scene , O.S.S Old Skool Skateboarder Community, Wilbe From Labuan and Dinner Pack Meal for Contestant & Judge Special from @khais_kitchen.co further info can DM @nurfitri.ali & @gibran_khalilgibran

#gameofskate #gosbattleoflot19 #Lot19SkatePark

https://www.instagram.com/reel/CzVuvPzBuak/?igshid=MWw1MWdrZGk4M2tr

 

Monday, October 23, 2023

THVS X JBS4L SLAPPY JAM SESSION


 @thvskl X @jbs4l ,,

SLAPPY JAM SESH ,, 

SLAP EM’ HARD ,, 

SLAM EM’ HARD ,, 

REALLY HARD ๐Ÿ˜ค ,, 

SEE YOU SOON JB


#skateselatan #skatejohor #thvskl #jbs4l #skatemalaysia

Thursday, October 5, 2023

HARI SUKAN NEGARA: OMBAK KAPEH VOL: 1




 Sempena Hari Sukan Negara 2023 pada 14/10/2023 dan Karnival Segamat Sihat, kami telah menganjurkan beberapa aktiviti menarik untuk penggiat sukan skateboard tempatan dan luar untuk menyertai aktiviti-aktiviti yang disediakan bertempat di skatepark Taman Rekreasi Sg Kapeh, Segamat. Dengan kerjasama daripada:

@mp_segamat @kbsmalaysia 
@rakanmudaofficial @kkm.malaysia 
@bulldosskateparks 
@spakplakmotoriders_official 
@dcshoes_malaysia @naisekl 
@showroom_jb @showroomskate 
@shipwreckskateboards 
@gibranskateshop 
@kedaikupisecangkirteko

#skatemalaysia
#skateselatan
#skatejohor

Wednesday, September 20, 2023

MINI RAMP COMP @ DESARU BEACH, JOHOR



  Desaru International Bike Week X Surf Camp..Mini Ramp Skate Competition @desarubikeweek @parkmayafest @jbs4l @jbboardsports 

#skatemalaysia #skateselatan #skatejohor

Sunday, July 30, 2023

VANS URBAN PARK X MRT AMPANG PARK SNEAK PEAK 1


 Alhamdulillah dah nak siap. Not yet open for public. Wait for the official poster/announcement from @vansmyofficial
There will be a photo exhibition at Vans Pavillion as well during the official launching. So wait for it....

**Nanti dah buka jgn lah skater parents bawa anak main skuter / basikal budak pulak ye. Bukan apa. Nanti org awam tgk korang bawa. Depa pun nanti bawa jugaanak dorang main skuter /basikal kecil tu. Nanti park dibanjiri dgn permainan yg tidak berkaitan utk kegunaan skatepark. Tak ke semak jadinya. So please Lead by examples ๐Ÿ™Œ  get them on skateboards!! 

Posted @withregram • @padinmusa Tak lama lagi dah kita semua akan dapat bersukaria di tengah2 bandar KL dengan public transport mantap @mrtmalaysia di Vans Urban Plaza @vansmyofficial Kita semua sempoii ahhhh…

#vansmy #padinmusa #apsg #ampangpark

Saturday, July 29, 2023

SARAWAK SKATEBOARDING CHAMPIONSHIP 2023






 Posted @withregram • @swkskateboardingonly Hello August! Read carefully 


1st round of SSL 2023 is set
When: 12.8.23
Where: Civic Centre Skatepark, KCH

What you need to do is just simply ๐Ÿ‘‡
Register now: LinkinBio
https://docs.google.com/forms/d/1Y5ZDlDZBh0ujnp0Pj66DPACfYBa1iYS1Y6Metus7kMk/
or
Scan the barcode on the last swipe!
or 
www.sarawakskate.com (linkbio)

ONLINE REGISTRATION CLOSING DATE: 11.8.23
*Participants are encouraged to be early on event day to verify their online registration.

Late registration/comers will not be entertained.

#SSL2023 #SSCUP2023# #SWKSKATE #skatemalaysia

Friday, July 28, 2023

CABARAN SUKAN EKSTREM SARAWAK





 ๐‚๐š๐›๐š๐ซ๐š๐ง ๐’๐ฎ๐ค๐š๐ง ๐„๐ค๐ฌ๐ญ๐ซ๐ž๐ฆ 

anjuran ICATS University College dan Sarawak Skills sempena Festival Konvokesyen 2023

‼️ Penyertaan adalah ๐๐„๐‘๐‚๐”๐Œ๐€ !!

Tarikh Pertandingan : 
5hb & 6hb Ogos 2023

Lokasi : 
Kolej Universiti i-CATS

Masa : 
1:00 petang - 6:00 petang

Daftar Sekarang!!! Peluang untuk mempamerkan bakat Anda Dalam Cabaran Sukan Ekstrem ๐Ÿคฉ

Pautan Pendaftaran:
https://forms.gle/qa1ZDp6ddrkDBBCGA

Jangan lepaskan peluang untuk bertemu jurulatih-jurulatih profesional Sukan Ekstrem Sarawak. Cabaran Dan bertanding secara kompetitif dan cungkil bakat terpendam dalam anda!

Syarat Penyertaan:

✅Terbuka kepada semua.
✅Boleh hadir ke lokasi Cabaran
✅Mendapat kebenaran ibu-bapa atau penjaga sekiranya berumur 18 tahun ke bawah.

Jangan lupa untuk hashtag 
#ExtremeSportsiCATSUC #icatsuc #sarawakskills #festivalkonvokesyen2023 #schoolofskateboardingswk

Wednesday, July 26, 2023

SANDAKAN FIRST YET FAILED SKATEPARK

 










It's 2023 and we are still facing this problem again and now its in Sandakan, Sabah. This is why we have to get experienced people to do it. Credits to @nizambintutong and @dumberhood for the photos. 

Look at the first photo, where's the runaway at the staircase for skaters to ollie down or do grinds?  Swipe next for 2nd photos. The funbox also has no space or runaway and it's facing the wrong way. One side is facing towards A frame (blocking) and another side has walls. It looks like they are built on an abandoned old swimming pool. Talking about the swimming pool, where is the pool drainage?  I can't see them from the photos. Hope they have them else it's going to be a super fun wet park. Hahahahaha. Such a waste, whoever built these please at least consult an experienced skatepark builder /consultants. There is no safety since the park measurement and placement are totally wrong. Kelam kabut huru hara jadinya!!!!

Take note guys, this is the reason why experience and expertise is very important. Same goes to coaching. We see many skaters nowadays with 1-2 years experience and self-claim themselves as coaches but they are giving wrong tips and trick names to skaters. So these are harmful to the scene as well. We are going to discuss or give our opinion on these matters too.

Semoga dipermudah buat komuniti Skate Sandakan. Voice your opinions to them!!! 

#skatemalaysia #skatesabah #kbsmalaysia #jbsn #failedskatepark #skateparkfail

Tuesday, July 25, 2023

AEON STREET CULTURE





 Posted @withregram • @ar.co_skateshop AEON STREET CULTURE #updates


Here’s the breakdown schedule for the event!

To all skateboarders, take note that the competition will be on Sunday. You may come on Saturday for early registration and practice session all day long. ๐Ÿ˜Ž 

See you guys there! 

#aeonstreetculture2023 #skatemalaysia #arcoskateshop #aeonklang #aeonbukitraja

Monday, July 24, 2023

KG BATU SKATEPARK CROWD FUNDING







 Posted @withregram • @kgbatuskatepark Kami perlukan bantuan rakan2 semua utk fund for this project, sebab local skaters yg regularly main kt sini tak ramai, agak susah nk capai target budget. Nk harapkan pihak itu ini...entah bila nk jadinya ๐Ÿฅฒ kalau dpt kumpul bajet dari kita2, cat tu akan segera dikerjakan secepat mungkin. Bantuan korang teramatlah dihargai ๐Ÿ™‡๐Ÿป


#skatemalaysia #kgbatuskatepark

Sunday, July 23, 2023

CAB SKATE JAM


 

Posted @withregram • @cabhardware ๐Ÿš•๐Ÿ”ฉ 

๐ŸŸก POP UP + SKATE JAM

๐ŸŸก COME THRU

๐ŸŸก SAY HI

๐ŸŸก GET MONEY

๐ŸŸก 30/7

#skatemalaysia #cabhardware

Saturday, July 22, 2023

STS MILO BREAKFAST SURFSKATE


 Posted @withregram • @surfthestreet.malaysia 6 days till MILO Breakfast day 2023. Don’t forget to sign up for surf the street session happening on the 30th! Details and link is in our bio to know more about it!
#surfthestreet #skatemalaysia #surfskatemalaysia #milo

Friday, July 21, 2023

HOT WHEELS SKATE CLINIC




Posted @withregram @school_of_skateboarding • 

Share this to your friends who never try Skateboarding before. This skate clinic is designed for those who are new to skateboarding and want to learn the basics in a fun, supportive environment. See you there!!! 

๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น๐Ÿ›น

Alright skaters!!! Our free skate clinic is finally back and this time we are gearing up with Hot Wheels Collectors Convention Activities happening this 29th – 30th July 2023, at MAEPS, Serdang @ ART OF SPEED event.

๐Ÿ›น Try out our Skate Clinic & pickup neat tricks these 2 days. 4 sessions a day by 4 experienced & certified instructors. 

*All gears will be provided. Come, register now (scan the QR code or link in our bio). Suitable for non experience / first timer participants. We see you there!

๐Ÿ“ŒHall B (Hot Wheels Collectors Convention) MAEPS Serdang 
๐Ÿ“9am-7pm
๐Ÿ“29 & 30 July 2023 

Check out www.artofspeedmy.com for more information.
#HotWheelsCollectorsConventionMY #HotWheels #CarCollector #ArtOfSpeed2023 #AOS2023 #LegendsTour2023 #Malaysia #schoolofskateboarding #skateboardclinic #skateclinic #skateworkshop #hotwheelsskate
#hotwheelsmalaysia #hotwheelskateclinic
@artofspeedmy @hotwheelsofficial

AEON MALL STREET CULTURE


 


Posted @withregram • @ar.co_skateshop AEON STREET CULTURE #updates

Here’s the breakdown schedule for the event!

To all skateboarders, take note that the competition will be on Sunday. You may come on Saturday for early registration and practice session all day long. ๐Ÿ˜Ž 

See you guys there! 

#aeonstreetculture2023 #skatemalaysia #arcoskateshop #aeonklang #aeonbukitraja

Thursday, July 20, 2023

BIZ-E W/ SHAHZAN SHIPWRECK


 Posted @withregram • @shipwreckskateboards TV1

21 Julai 2023
10pm

#shipwreckskateboards 
#rtm #skatemalaysia #skateboardingmalaysia

Wednesday, July 19, 2023

KIARA SKATEPARK UPGRADE UPDATE


Salam alaikum dan salam maal hijrah Okay dikhabarkan banner ni dinaikkan pada 13hb Julai 2023. Tiada masalah disitu cuma kami berharap dan berdoa supaya kontraktor dan kerja kerja naik taraf sempat disiapkan sebelum tarikh akhir tempoh yang diberi. Kami juga sedia maklum mana mana kontraktor yang melewatkan kerja biasanya akan dikenakan penalti dsbnya. Tapi kami harap skatepark kiara tidak tutup lebih pada tarikh tempoh tersebut walaupun dikenakan penalti. Sebelum ini juga skatepark pernah tutup berbulan bulan malah hampir 1 tahun satu benda pun tak buat (sebelum covid19 dulu lah). Harap perkara ini tidak diulangi dan tidak menyusahkan semua pihak. 

Kami faham ini adalah kompleks milik kerajaan, kami sebagai komuniti juga ada hak utk bersuara dan beri pandangan kami. Kami rasa sedih dan kesal di mana penutupan ini sekali lagi telah memberi kesan yang buruk pada pendapatan peniaga peniaga dan juga jurulatih dalam kompleks tersebut sehingga ada peniaga terpaksa tutup selama 3 bulan kerana menurut mereka pelanggannya semuannya dari kalangan komuniti sukan extreme. Jadi kami harap sangat ia tidak berlanjutan terlalu lama. Selain itu skatepark ini adalah satu satunya yang berkonsepkan separa bumbung di sekitar Kuala Lumpur. Manakala tempat lain semuanya outdoor/terbuka. Dengan keadaan cuaca yang tidak mengizinkan iaitu musim panas sebelum ini dan kini bulan Julai musim hujan. Jelas sekali ia telah menjejaskan semua aktiviti aktiviti harian komuniti sukan tersebut. Jadi kami berharap pihak JBS/KBS dapat pertimbangkan dan ambil tindakan secepat mungkin.

Akhir sekali, menurut satu video yang dimuat naik oleh  @gibran_khalilgibran pada petang tadi, menurut beliau masih tiada sebarang kerja dijalankan di dalam gelanggan sukan lasak (nama yg sebetulnya skatepark bukan gelanggang lasak, istilah extreme park dan skatepark adalah dua benda yang berbeza). Alangkah baiknya sekira pihak @jbswpkualalumpur dapat memberi peluang pada komuniti kami untuk berlatih terlebih dahulu sehingga kontraktor telah menetapkan tarikh untuk masuk melalukan kerja? Kerjasama pihak JBSWPKL amat kami hargai. 


Sekian terima kasih

MAAL HIJRAH 1445H


 Kebaikan dimulai dari diri sendiri. Mari ciptakan kebaikan di tahun yang baru. Selamat Tahun Baru Islam 1 Muharram 1444 H.


#skatemalausia #awalmuharram #maalhijrah

Tuesday, July 18, 2023

SKATEBOARD INTRODUCTION WITH TEAM SB

This Friday in @sb.lgk Langkawi by coach @ab.nuramal on skateboard introduction. 


#skatemalaysia #skatekedah #sblgk

 

Monday, July 17, 2023

MALAYSIA BREAKFAST SURFSKATE TRY OUT


 Jom turun. Support!!!

Posted @withregram • @wavvyhub Curious about surfskating but unsure of what it entails? Join us at Wavvy Hub's Surf Skate Zone for a tryout to find out more.

And don't forget to grab your very own MILO Original 500ml Bottle to keep you energized throughout the session! 

#staywavvy #milooriginal #milobreakfastday #skatemalaysia #surfskatemalaysia #milo

Ads Inside Post